dilluns, 13 de desembre del 2010

MAMÁ, MIRA QUIEN VIENE A CENAR ESTA NOCHE

A en Yuri Vinokurov el marca segurament una infantesa dura a la seva Siberia Natal.
Un indret aïllat del mon on el comunisme mes recalcitrant i passat de moda imagino que no ha acabat de desaparèixer.
Pel que m´explica , la seva educació sembla mes el fruit de l´aplicació d´una doctrina
rígida, ferma i sense sentit que els principis progressistes d´un règim que un dia va fer ombra l´altre meitat del mon.
Així es fácil d`entendre el coratge que mostra al executar cada dia els seus exercicis de gimnàstica. Extrema rectitud i convenciment total dels beneficis de cada moviment.
Tant aviat es marca uns estiraments dignes del circ du Soleil, com treu una espasa de fusta i comença a lluitar amb un esser imaginari al mig del menjador. Tot això intercalat amb saltirons i moviments un tant espasmòdics i vestint una calça tipus boxejador
que li arriba quasi fins a les orelles.
Devant de tant inversemblant escena, sentat a la taula de la cuina
no puc fer mes que girar el cap com qui fa que mira per la finestra per dissimular el riure que s´em escapa per sota del nas.
Acte seguit punxo la pretesa butifarra que he comprat al supermercat ecológic que hi ha a dos passes de casa i endrapo com un vacó acompanyant el tall amb un troç de pa sucat al plat sense pietat.
Jo també soc estricte amb la meva vocació penso.
Però per molt que porti l´etiqueta d´orgànic, no puc deixar de sentir-me una mica malament devant de tant impresonant mostra de vitalitat i fortalesa.
Així es la persona amb la que comparteixo pis aprop de la cruïlla del carrer Robson amb el carrer Jervis al downtown de Vancouver. Un indret per cert , també tranquil, amb tots els serveis ben aprop i que em permet anar cada dia caminant fins a l´escola d´idiomes.
Disposo així d´una habitació espaiosa en un pis comfortable d´un edifici modern en un carrer ple d´arbres d´un barri amb un nivell de qualitat mes que respectable.
Si volia tranquilitat i discreció per estudiar no podia trobar una persona mes adequada.
Net , polit i endressat. No us podeu imaginar el document que m´ha preparat quan li he demanat una carta que certifiqués que habia llogat una habitació a casa seva.
Ha agafat paper, llapis i recle! i ha escrit unes paraules amb una tipografia de lletra que ni la millor de les impresores podria reproduïr.
M´ha deixat bocabadat.
Un dia d´aquests el convidaré a un café, o poder millor a un te. Ja que en Yuri no beu ni fuma ni pren cap tipus de droges... amb lo adictiva que es la vida!Inacceptable pel meu company!
Abstracte... si es clar per mi també!
Aquí venien gamba fresca a 5$ la lliura, després vaig descubrir que una lliura son 450gr...